På gång framöver

Utegruppen kommer under hösten bidra till att göra verklighet några av punkterna på barnens önskelistor ang. skolgården.

Vi kommer ha fortsatt kontakt med ansvariga på kommunen angående skolgården, personalen på skolan och självklart även med barnen på skolan.

Under höstterminen -23 är planen att anordna Fritidsgård vid två tillfällen. Första tillfället är 10:e november och andra tillfället är den 8:e december. Fritidsgården är öppen 18-21 och vi säljer godis, dricka och snacks.
Vi uppdaterar här på hemsidan, på vår Facebooksida och i vår Facebookgrupp med tider och mer information inför varje tillfälle av Fritidsgården.
Länkar till Facebookgrupp och sida hittar ni på sidan KONTAKT 

Följ gärna vår sida på Facebook för att ha koll på vad som händer i föreningen just nu.

Nästa fixardag hoppas vi kunna bygga en liten glasskiosk till barnen på förskolan vilket är ett önskemål vi fått in från förskolebarnens föräldrar.

Vilka hjärtefrågor har du?

Vill du vara med i föreningen och påverka vad vi ägnar oss åt så är allt engagemang välkommet, litet som stort!

,

Ht 2023

Skolstarten firades med lite extra pompa och ståt och barnen möttes av ballonger och all skolans personal när de kom på onsdagsmorgonen. Efter lunchen fick de alla ett uppskattat besök av glassbilen som bjöd alla elever på glass. Vi hoppas kunna göra detta till en tradition för barnen vid varje nytt läsårs början. Läs mer om skolstarten och glassbilens besök i tidningen Mera Österlen här: https://www.meraosterlen.se/simrishamn/glassig-forsta-skoldag/I slutet av barnens sommarlov gjorde några föräldrar en insats för att renovera bollplanket på skolgården. Nu återstår bara att samla in barnens förslag på hur det ska färgläggas.

Följ gärna vår sida på Facebook för att ha koll på vad som händer i föreningen just nu.

Fikapus under en av Utegruppens fixardagar

Vt 2023

Utegruppen har fört dialog med ansvariga hos kommunen, rektor, elevrådet, fritidspersonal och lärare angående barnens utemiljö. Vi har fått in massa önskemål och idéer och sammanställt en önskelista. Vi har lämnat in ett antal förslag till kommunen och gjort en plan för vad vi som förening kan åstadkomma i utemiljön. Vi hoppas att vårt engagemang ska leda till en uppfräschning av skolgården. Under vårterminen -23 anordnades Fritidsgården vid fyra tillfällen.  Sista tillfället anordnades det traditionsenlig avslutning på Solevi vilket blev en välbesökt och mycket uppskattad tillställning.  Stort tack till Byalaget i Kivik som med sitt stipendium i Kiviks scoutkårs minne om totalt  5000   gjorde detta möjligt! Mycket har hänt i skolans nya stora odling. Nu finns flera odlingslådor med allt från örter och blommor till sockerärtor. Att se elevernas engagemang och intresse för anläggningen av trädgården och odlingen har varit fantastiskt. En eloge till pedagogen Eva Ekelin som gjort detta möjligt och till Benedicte Kihle (från Utegruppen) som hjälpt till på plats och även fått en massa material och växter donerat till skolan.

Vi fick möjlighet att grilla och sälja korv när Byalaget hade sin vårhälsning den 17:e maj. En trevlig tillställning och och dessutom lite inkomst till föreningen.

Föreningen fick sedan ännu ett välkommet tillskott till kassan den 28:e maj när  Familjedagen på Pomonadalen anordnades för tredje året i rad.

2022

Efter pandemi kunde fritidsgården äntligen anordnas igen under vt. 2022 och det blev tre uppskattade kvällar med avslutning på Solevi med hinderbana, sumobrottning, popcornmaskin, fiskdamm och en massa annat skoj. 

Tack vare ett överskott från Familjedagen på Pomonadalen så kunde flera nya bollar köpas in till barnen på skolan. Det blev ett par nya fotbollar samt flera nya basketbollar

Inför valet fördes en dialog  med kommunens politiker och det kommer förstås att fortsätta. En viktig fråga för Föräldraföreningen är att verka för att skolan i Kivik skall förbli den uppskattade byskola den är idag.

Vid två tillfällen under höstterminen samlades Utegruppen. Lusthuset på skolgården fick ny färg och det planterades växter vid grinden till skolgården och några fler platser.

Piratenskolans Föräldraförening i Kivik

Växterna donerades till Föräldraföreningen av Den Engelska Trädgården samt från medlemmar i Föräldraföreningen. Dessutom skänkte Sysav-Måsalycke en kubik grönkompost vilket gjorde planteringen möjlig.